text-vi-trycker-667-95 text-publicerar-766-95
news-img-bg-475-171

Började för mer än 20 år sedan att skriva på ett manus till en bok. Jag hade titeln nästan direkt. ”Niga för Månen”

Skrev för hand i ett kollegieblock lite då och då. Låg i byrålådan för det mesta. Hade med i båten på semestrar och utomlands.  Lånade min sonhustrus skrivmaskin. När jag tittade upp på papperet vad jag skrivit hade jag kommit till sista raden för länge sedan. Hade knackat ner kanske tio rader på samma sista rad, helt oläsligt alltså.

Får väl skaffa en dator, som var nytt då. Sagt och gjort. Det var bra. Tills jag en dag gjorde något fel och tryckte bort 90 sidors text utan att ha sparat eller skrivit ut. Allt var borta. Det sägs att allt ändå finns kvar någonstans. Men nej. Lämnade datorn till experter som inte fann min text. Det var bara att snabbt ta mig samman och börja om med det jag kom ihåg av texten.

Jag har fortfarande inte lärt mig datorn på bra sätt. Man behöver verkligen kunna hantera en dator som att skicka filer till förläggaren. Många har hamnat rakt ut i universum.

Min roman har en handling som sträcker sig över en lång tidsperiod med en historia där jag knycker andra människors liv, en del är självupplevt, men förvrängt och romantiserat.

När jag tyckte manuset var klart skickar jag in det till bokförlag. Av tre förlag kommer manuset åter. Det fjärde, jag tror det var Forum, medföljde ett brev där de tackade för att fått läst mitt manus ”APOSTELN”…fy farao.. min bok heter NIGA FÖR MÅNEN.

Min väninna sa att hennes väninna hade gett ut sin bok på ett nätförlag som hette PAPERTALK. Jaha, jag kanske ska försöka den vägen.

Nu har jag min bok utgiven med ett omslag med min oljemålning MÅNSKEN ÖVER SADELÖGA . Efter åtta sorger och bedrövelser. Dock inte bokförlagets fel.

Jag började med att skicka en oredigerad fil som trycktes. Bokomslaget blev helt fel färg. Men Uffe Janebo på PAPERTALK är en bussig prick som var tålig och behjälplig på många sätt. Det som är fiffigt med det förlaget är att böckerna trycks vartefter de beställs. Alltså kan man gå in och ändra om man hittar fel i efterhand. Vilket jag gjort 6 gånger tror jag.

Nu finns min bok på ADLIBRIS och alla andra nätförlag.

En stor artikel i SKÖNDALSBLADET som går ut i 4000 ex. där redaktören intervjuar mig och gör reklam för att är jag inbjuden till SKÖNDALS BIBLIOTEK för att presentera min bok den 29 oktober kl. 19.00

24 november ska jag sitta i författarfåtöljen och signera min bok på bokhandeln BOKIA i Farsta centrum.

Så kan det gå att få ge ut sin bok. KUL

Monica Cedlöf